Zakboek voor de klimaattuin

19,99

Bescherm je tuin tegen het veranderende klimaat!

> Met eenvoudige ingrepen je tuin beschermen tegen extreme weersomstandigheden
> Met tips om de juiste planten te kiezen en water optimaal te bufferen, maar ook je gevel en terras ‘klimaatsterk’ te maken
>Geschreven door twee tuinexperts bij uitstek: Marc Verachtert en Bart Verelst

Artikelnummer: 2019.147 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Bescherm je tuin tegen het veranderende klimaat!

Door de combinatie van hittegolven, periodes van droogte en stortbuien zullen we onze tuinen moeten aanpassen, willen we ervan blijven genieten. Met de tips en inzichten van Marc Verachtert en Bart Verelst wordt je tuin zelfs tijdens een hittegolf een verfrissende oase, terwijl ook regen en wind geen pretbederver meer zijn. Met schaduwbomen en ander groen, een sterke grasmat die het hele jaar meegaat, een juiste positionering van hagen of tuinschermen, een vijverpartij of een ander waterelement stuur je de temperatuur in je tuin bij en kun je er zelfs op de heetste dagen aangenaam zitten en genieten.

Jouw bijdrage heeft tegelijk impact op het klimaat in straat en buurt, want het koelt ook de omgeving. Hoe meer van dit soort tuinen, hoe beter het klimaat in onze steden.


Marc Verachtert is tuinjournalist, tuinarchitect en bezieler van de Japanse Tuin Hasselt. Hij publiceert in o.a. Het Nieuwsblad en magazines als Fence Tuinmagazine Chic Gardens en Jardins & Loisirs. Hij werkte mee aan verschillende tuinprogramma’s op VRT en Vitaya. Bart Verelst nam deel aan Het Goede Leven met Wim Lybaert. Hij is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften waaronder Fence Tuinmagazine.

Extra informatie

Gewicht 0,403 kg
Afmetingen 21 × 17 cm
Auteur

Bart Verelst, Marc Verachtert

Taalversie

Nederlands

Uitgeverij

Lannoo

Aantal pagina's

176, paperback

Andere suggesties…