L’ esprit du château. Le Lude

65,00

In dit rijkelijk geïllustreerde boek vertelt Barbara de Nicolaÿ, archeologe van opleiding, vijf eeuwen geschiedenis van het kasteel en de tuinen van Le Lude.

Op voorraad

Beschrijving

In dit rijkelijk geïllustreerde boek vertelt Barbara de Nicolaÿ, archeologe van opleiding, vijf eeuwen geschiedenis van het kasteel en de tuinen van Le Lude. Ze beschrijft de gebeurtenissen
en de vele bewoners die in de loop der tijden hun stempel hebben gedrukt op het kasteel en de rijke interieurdecoratie, en heeft het ook over de vele illustere personages die in het kasteel hebben verbleven, zoals de koningen Henri IV en Louis XIII. En ze besteedt uiteraard ook veel aandacht aan de tuinen. Met prachtige foto’s van Eric Sander.

“Het kasteel van Le Lude, dat al eeuwenlang de groene vlakten van de Maine domineert, vormt als het ware een staalkaart van 700 jaar Franse architectuurgeschiedenis. Ook de tuinen rond het kasteel en langs de Loir, die de voorbije jaren zorgvuldig werden gerestaureerd en gemoderniseerd, zijn onderdeel van die geschiedenis. Het is die geschiedenis en de art de vivre à la française op een historisch domein in de 21ste eeuw, die gravin Barbara de Nicolaÿ vertelt in het boek ‘L’esprit de château’.” Cg Concept, editie 2 2018.

Extra informatie

Gewicht 1,200 kg
Afmetingen 25,4 × 31,3 cm
Uitgeverij

Flammarion

Auteur

Barbara de Nicolaÿ, Christine Toulier

Aantal pagina's

264