Droomtuinen

39,99

Voor Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Een prachtig inspiratieboek om urenlang in te kijken en te lezen

Uitverkocht

Artikelnummer: 2018.120 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Voor Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Deze fotografeerde ze in het beste seizoen op hun hoogtepunt. Het boek is een persoonlijke reis, waarin Takacs beschrijft waar de ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden, de achterliggende ideeën en hoe de tuinen tot stand zijn gekomen. De selectie van tuinen is heel divers. Er worden klassiek aangelegde tuinen belicht, zoals het prachtige Bryan’s Ground in Herefordshire (in Edwardiaanse stijl), en de Kenrokuen, een van de meest exclusieve publieke tuinen in Japan.


Maar ook experimentele tuinen komen uitgebreid aan bod, zoals Hermannshof in Duitsland. Andere iconische tuinen die worden beschreven zijn: Dyffryn Fernant (Wales), Cloudehill (Australië), Skylands, Martha Stewart’s prive landgoed (Verenigde Staten), de naturalistische Franse tuin Le Jardin Plume (Normandië), en natuurlijk de tuinen van Piet Oudolf (Nederland). Ook bekende landschapsarchitecten als Brandon Tyson, Paul Bangay en Fernando Martos laten hun tuinen zien.

Extra informatie

Gewicht 1,757 kg
Afmetingen 30 × 24 cm
Aantal pagina's

304 pagina's, gebonden

Auteur

Claire Takacs

Taalversie

Nederlands

Uitgeverij

Terra