Vijfde Dag van het Zoniënwoud

Op zondag 17 oktober 2021 staat het Zoniënwoud in de kijker tijdens de vijfde Dag van het Zoniënwoud. De bezoeker kan zich die dag onderdompelen in het Zoniënwoud, kennis maken met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en te weten komen hoe men zelf ook een steentje kan bijdragen aan het behoud van dit prachtige woud.

 

De Dag van het Zoniënwoud heeft als doel het brede publiek bekend te maken met het unieke en uitzonderlijke leven in het bos, het engagement van onze partners voor het Zoniënwoud en de goede gewoontes in het bos waardoor men er zelf ook mee kan zorgen dat het bos een mooie toekomst tegemoet gaat.
De vele partners die in en rond het bos actief zijn en de bosbeheerders van de drie gewesten stellen samen met Stichting Zoniënwoud een brede waaier aan gratis activiteiten voor die jong en oud een unieke en leerrijke kijk op het Zoniënwoud bieden. Deze dag wordt georganiseerd samen met de betrokken gemeentes.

Een greep uit het programma:
• Ga op stap met de boswachters. Zij vertellen en tonen je hoe zij het bos beheren en beschermen.
• Neem deel aan de thematische wandelingen en ontdek de unieke fauna en de flora van het bos, het UNESCO-Werelderfgoed en andere markante plekken.
• Smeer je kuiten in en neem deel aan een begeleide fietstocht door het Zoniënwoud
• Vertrek met de hele familie op bosavontuur, volg een interactief verhalenparcours of neem deel aan een spannende zoektocht.
• Trek je sportschoenen aan voor enkele sportieve bosactiviteiten
• Maak een uitzonderlijke wandeling over het ecoduct van Groenendaal en kom alles te weten over deze belangrijke groene verbindingsweg voor de wilde dieren in het bos.

• Schrijf je in voor een sessie bosbaden en beleef het bos op een andere manier.
• Neem deel aan een workshop vuur maken en bakken in de bakoven.
• Kom ravotten in het speelbos, maak je voeten lekker vuil op het blotevoetenpad, leer je eigen pijl en boog maken, behoud je evenwicht op de slackline of ontdek een van je andere natuurtalenten.

Bekijk hier het volledige programma

Alle activiteiten van de Dag van het Zoniënwoud gaan door rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.