TRENDS / Exterieur op Interieur

De tuin fungeert steeds meer als het verlengde van de woonkamer, met veel aandacht voor meubilair en accessoires. Dat is ook duidelijk te merken op de 24ste internationale Biennale Interieur in Kortrijk eind oktober 2014 waar verschillende nieuwe en soms verrassende outdoor designproducten worden voorgesteld. Waarvan veel Made in Belgium.

ATELIER VIERKANT / De kracht van kleihhhñ

Het Belgische Atelier Vierkant is wereldwijd bekend voor zijn handgemaakte terras- en tuinpotten uit klei. Deze unieke creaties zijn geïnspireerd op traditionele vormen, maar uitgepuurd tot eigentijdse en tijdloze sculpturen die tegelijk blikvangers zijn en toch op een ongedwongen manier versmelten met de omgeving waarvan ze deel uitmaken. Vakmanschap en eigentijds weldoordacht design worden gebundeld in schitterende, stoere maar sobere sculpturen.

Voor de Biennale Interieur ontwikkelde Atelier Vierkant een bijzonder project op het raakvlak tussen kunst en ambacht, ‘Behind the clay’, een installatie waarin de culturele en historische betekenis van klei wordt verkend.

Ze toonden ook hun nieuwste ontwerp, de ‘Chambres d’Amis’ Collectie: een serie zit’meubels’ uit klei in diverse groottes en kleuren, waarvan de vorm geïnspireerd is op rivierkeien. Pure schoonheid.

Atelier Vierkant - keien artikel K_0

www.ateliervierkant.com

%d bloggers liken dit: