Tijdelijke tuin voor Texture Museum Kortrijk

Studio Basta en Wagon-Landscaping hebben een tijdelijke tuin ontworpen voor het nieuwe museum Texture over Leie en Vlas in Kortrijk.Het museum had een tijdelijk plein nodig in afwachting van een duurzame totaalaanpak van de volledige omgeving. Studio Basta maakte in samenwerking met Wagon-landscaping een tuin gebaseerd op de QR-code van het museum. Een labyrintische zee van grassen doet denken aan de vele vlasvelden van weleer langs de “Golden River”. Naast een sterk embleem op schaal van het museum en de Leie wordt dit een boeiende tuin voor de wijk Overleie. Om de tuin nog aantrekkelijker/boeiender te maken, werden verhalen, anekdotes, slagzinnen, verwijzingen,… van buurtbewoners over de Leie en de vlasnijverheid op het asfalt in de tuin geschilderd.

Texture-Garden-by-Studio-Basta-and-Wagon-Landscaping-16

Texture-Garden-by-Studio-Basta-and-Wagon-Landscaping-08

Texture-Garden-by-Studio-Basta-and-Wagon-Landscaping-06

Texture-Garden-by-Studio-Basta-and-Wagon-Landscaping-01 Texture-Garden-by-Studio-Basta-and-Wagon-Landscaping-05

Spijtig genoeg werd de tuin, die pas in oktober vorig jaar open ging, enkele weken later gedeeltelijk vernield door onvoorzichtige zakenlui, die een meeting bijwoonden in het museum, en ongegeneerd hun auto parkeerden tussen en over de beplanting…

fdaf015e-7fa6-11e4-aaaa-0fdad6094c19_original

%d bloggers liken dit: