Studio Basta / Woon- en Zorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort

In Nieuwpoort werd een ambitieus nieuw Woon- en Zorgcentrum gebouwd.  De omgevings-aanleg is een antwoord op het hoge kwaliteitsniveau van het gebouw.
Het ontwerp van de buitenruimte van Studio Basta maakt de link tussen het gebouw en zijn ruimere omgeving. Aan de voorzijde van het gebouw wordt er een “stedelijk” pleintje en een publieke doorsteek gecreëerd die aansluit op de directe context van Nieuwpoort stad. Dit pleintje bundelt functies die veel dynamiek genereren (ingang voor bezoekers, ingangen geplande service-flats, terras voor cafétaria, fietsenstalling bezoekers…). De achterzijde van het gebouw sluit aan op de context van het recreatieve groene lint “De spoorweg-zate” die een link maakt met het buitengebied.

Door het bundelen van laag-dynamische functies (pleintje tussen de bomen, zitbanken, moestuintje,…) ontstaat er een rustige groene kant van het gebouw. Ook de materialen en de beplanting vertalen dit concept. Dit eenvoudig maar prikkelend ontwerp wil een rustige dagelijkse ruimte op maat van zijn bewoners zijn in éénheid met zijn omgeving.

%d bloggers liken dit: