Platform meer stedelijk groen slaat internationaal aan

Het internationale platform ’Green Cities for a Sustainable Europe’ slaat volgens de Europese boomkwekersorganisatie ENA goed aan in de deelnemende landen.

Het platform is een jaar geleden gestart op initiatief van de European Nurserystock Association in zeven ENA-landen: Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk. Doel is promotie van meer stedelijk groen.

Vanuit het platform en de aangesloten nationale boomkwekersorganisaties is het stedelijk groen onder de aandacht gebracht van politici en beleidsmakers. Zo werd in Berlijn het Stadt.Plant.Grün-congres gehouden. Op de Franse vakbeurs voor tuin- en landschapsvoorziening Paysalia in Lyon was een speciaal programma rond het thema, en verspreid in Engeland waren speciale seminars.

Het platform is voortgekomen uit het promotieprogramma De Groene Stad/The Green City waarvoor de EU meer dan €2 miljoen reeds had toegekend. De Brusselse steun komt vanuit CHAFEA, het uitvoerend agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voedsel.

De ENA wil vanaf 2020 de campagne uitbreiden in meerdere landen.