BEKIJK VANUIT UW KOT / Landscape Film: Roberto Burle Marx [VIDEO]

In deze Coronatijden stellen we u elke maandag een belangrijke figuur voor uit de (internationale) tuin- en landschapsarchitectuur. Vandaag nemen we u mee op een tocht langs leven en werk van de modernistische Braziliaanse kunstenaar en tuinontwerper Roberto Burle Marx (1909 – 1994).

Geboren in São Paulo was Burle Marx een voorloper van ecologie en milieubescherming. De tuinarchitect waardeerde inheemse planten en ontdekte veel nieuwe soorten tijdens verzamel- en onderzoeksreizen.
De documentaire ‘Landscape Film: Roberto Burle Marx’, geregisseerd en geschreven door João Vargas Penna, is gebaseerd op de geschriften en realisaties van Burle Marx Hoogtepunten zijn onder meer de Burle Marx-site, het Flamengo-park en het Moreira Salles-instituut in Rio de Janeiro, Tacaruna Farm en Vargem Grande, naast het Euclides da Cunha-plein in Recife, het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brasilia en projecten in Frankrijk en Venezuela.Roberto Burle Marx: “Brazilian Modern” in The New York Botanical Garden, New York