FLORALL vakbeurs / Belgische sierplanten- en groenvakbeurs kijkt vol vertrouwen vooruit

Op dinsdag 25 augustus 2020 vindt in Waregem Expo opnieuw de professionele vakbeurs FLORALL plaats. De coronacrisis is voor de Vlaamse sierteeltsector een flinke beproeving geweest en is dat in veel gevallen nog steeds. Maar de sector heeft al eerder hete vuren doorstaan. De vastberadenheid om sterker uit deze crisis te komen is nooit weggeweest. Telers trekken zich hierbij op aan de groeiende waardering van de consument voor meer groen in huis én tuin.

 

Het nut van de najaarseditie van FLORALL heeft bijgevolg nooit ter discussie gestaan. Ook deze keer zal Waregem Expo op dinsdag 25 augustus helemaal in het teken staan van het Vlaamse seizoenaanbod van sierplanten en boomkwekerij.

Rekening houdend met bijgewerkte afstandsregels en de beschikbare ruimte, kregen meer dan 90 standhouders een plek toegekend in Waregem Expo. Deze kwekers geven er de professionele kopers een nagenoeg compleet overzicht van wat Vlaamse siertelers de consument dit najaar kunnen bieden. De beurs maakt daarmee zijn reputatie als een overzichtelijke, erg complete beurs helemaal waar.

Geheel in lijn met vorige edities krijgen ook dit jaar de meest opvallende nieuwigheden van de standhouders een extra podium met deelname aan de FLORALL-awards.

FLORALL is een exclusieve beurs voor professionele kopers. Het typische publiek bestaat uit binnen- en buitenlandse aankopers voor grootdistributie, exportbedrijven, tuincentra, cash-and-carry’s, veilingen, toeleveranciers, tuinaannemers en groendiensten.

CORONAVEILIG

Het in kwantiteit beperkte doelpubliek, geeft kopers en telers tijd voor kwalitatieve gesprekken. Ook maakt het mogelijk om de beurs op een coronaveilige manier door te laten gaan. “Op het vlak van veiligheid nemen we geen enkel risico”, aldus organisator Pieter Van Oost namens FLORALL. “We reduceerden het aantal beschikbare standvlakken, zodat er voldoende plaats is voor standhouders en bezoekers. Bezoekers volgen een vast parcours, we bieden mondmaskers en handgels aan, en registeren nauwgezet alle bezoekers. Uiteraard blijven we in nauw overleg met de autoriteiten en zullen we niet aarzelen om bijkomende maatregelen te treffen indien nodig.”

Toegang is gratis, maar registratie is vereist via www.FLORALL.be. Bezoekers parkeren gratis op het terrein. Bij de ontvangst krijg je een handige catalogus met alle deelnemers en teelten.

%d bloggers liken dit: