FIVE SEASONS, de tuinen van Piet Oudolf [VIDEO]

Op dinsdag 9 april 2019 om 20u speelt in De Roma in Borgerhout de film Five Seasons, de tuinen van Piet Oudolf. Een film over de carrière van Piet Oudolf, die op een radicale manier herdefinieerde wat tuinen kunnen zijn.

 

Nadat hij een documentaire maakte over New York’s High Line, ontmoette de bekroonde filmmaker Thomas Piper de inspirerende tuinontwerper en landschapsarchitect met wereldfaam Piet Oudolf. Het idee voor een nieuw project ontstond: Five Seasons – De tuinen van Piet Oudolf. Door middel van poëtische cinematografie en een unieke intrede tot Oudolfs werk, onthult Five Seasons wat Piet Oudolf ziet, en al dat waar wij als kijkers voordien niet toe in staat waren om te zien.

Five Seasons neemt kijkers mee in het creatieve proces van Piet Oudolf, gaande van zijn wondermooie abstracte schetsen, tot zijn theorieën over schoonheid en de ecologische implicaties van zijn ideeën. Doorheen de vier seizoenen vinden intieme discussies plaats in Oudolfs eigen tuinen in Hummelo, tijdens zijn bezoek aan zijn ontwerpen in New York, en in landschappen die Oudolf inspireren zoals de woestijn van Texas vol wilde bloemen en de postindustriële bossen van Pennsylvania. Of zoals Rick Darke, de bekende botanicus, tegen Oudolf zegt in de film: “Jouw werk leert ons iets zien wat we voordien niet zagen”.

 

 

Meer info: ROMA