Studiedag / Groene hoogbouw, hoe doe je dat?

Datum/Uur - di 04 jun 2019 (14:30 - 18:00 )
Categorie - studiedag
Locatie - Broeinest
Adres - Aambeeldstraat 10, Amsterdam (Nederland)

Op dinsdagmiddag 4 juni 2019 organiseert Architectenweb een netwerkevent rond groene hoogbouw in Broeinest Amsterdam. Sprekers zijn architect Paulo Russo (Stefano Boeri Architetti), landschapsarchitect Steven Delva (DELVA Landscape Architecture / Urbanism), architect Peter Mensinga (MVRDV) en ondernemer Friso Klapwijk (Dakdokters).

Kunnen we onze steden verdichten en tegelijkertijd de leefbaarheid en duurzaamheid ervan een impuls geven? Dat is de belofte van groene hoogbouw. Door het opnemen van beplanting tot op grote hoogte woont iedereen in het groen, met alle bijbehorende voordelen: frisse lucht, opvang van water en fijnstof, vergroting biodiversiteit, enzovoorts. Geïnspireerd door voorbeelden uit (sub)tropische steden, maar vooral ook door de Bosco Verticale in Milaan – waarin zelfs volwassen bomen tot op grote hoogte in de bebouwing is opgenomen – zijn er nu ook in Nederland tal van projecten waarin groen tot op grote hoogte toegepast gaat worden. Maar het Nederlandse klimaat verschilt natuurlijk wel dat van het (sub)tropische en ook Italiaanse klimaat.
De vraag is nu of groene hoogbouw zich ook daadwerkelijk op eenzelfde schaal, kwaliteit en duurzaamheid in meer gematigde klimaten laat ontwerpen en dus gerealiseerd kan worden. En of deze projecten ook daadwerkelijk de beloofde bijdrage leveren aan de gewenste groene stedelijke omgeving. Maar ook: wat betekent het precies om al dit groen aan te leggen en te onderhouden?
Tijdens het event over groene hoogbouw wordt aan de hand van bijdragen van een aantal betrokkenen bij recente projecten op het gebied van groene hoogbouw nader ingegaan op zowel de kansen als uitdagingen van deze ontwikkeling.

Meer info op architectenweb.nl

Google Map - Aambeeldstraat 10, Amsterdam (Nederland)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: