Narcissen en hun verwanten in Hortus Leiden

Datum/Uur - do 15 mrt 2018 - ma 30 apr 2018 (Volledige dag)
Categorie - Tentoonstelling
Locatie - Hortus Leiden
Adres - Hortus Leiden, Leiden (Nederland)

Van 15 maart tot en met 30 april schenkt de Hortus botanicus Leiden extra aandacht aan de narcis en zijn verwanten door middel van een tentoonstelling.

De narcis komt in veel meer kleuren voor, bijvoorbeeld in het lichtroze of wit. Speciaal voor u beplantten de tuinlieden van de Hortus wel 25 kruiwagens met elk een andere narcis die u tijdens uw bezoek van dichtbij kunt bekijken en besnuffelen. Ook op andere plekken zijn extra veel narcissen aangeplant.

Voor de echte liefhebber is er op 11 maart een rondleiding door de tuin waarbij oud-hortulana Carla Teune bezoekers wijst op andere voorjaarsbloeiers zoals de knalgele winterakonieten, bijzondere sneeuwklokjes en de zoete geur van het meloenboompje dat de allervroegste bijen probeert te lokken.

Net als de narcis zijn er ook andere planten die de koude winter doorstaan in de vorm van een knol, bol of vlezige wortelstok. Zodra het zonnetje gaat schijnen, kunnen ze daar verschrikkelijk van genieten en komen dan ook vrij snel tot bloei. Totdat het bladerdek te dicht wordt en ze weer in rust gaan. Bollenkenner Kees Langeveld vertelt er alles over op 8 april tijdens de zondagwandeling.

Google Map - Hortus Leiden, Leiden (Nederland)
Kaart wordt geladen...