HoGent / Lezingenreeks over landschapsarchitectuur

Datum/Uur - di 18 feb 2020 - di 31 mrt 2020 (20:00 - 21:00 )
Categorie - lezing
Locatie - HoGent KASK
Adres - J. Kluyskensstraat 2, Gent (België)

Dit voorjaar nodigt de vakgroep Architectonisch Ontwerp van HoGent twee jonge vrouwelijke landschapsarchitecten uit in het kader van de lezingenreeks ‘Keynotes’ aan het KASK: Philomene van der Vliet van Boom Landscape en Anouk Vogel. Deze lezingen handelen over wat in Vlaanderen en daarbuiten beweegt op vlak van architectuur, interieur, landschap en andere aanverwante disciplines.

 

De sprekers is gevraagd om een blik te werpen op het verleden, heden en de toekomst. Ze krijgen drie vragen voorgeschoteld: “Wat heeft je denken en handelen tijdens je studies (en/of daarvoor & daarna) beïnvloed?”, “Wat is bepalend voor het hedendaagse werkveld?” en “Welke uitdagingen zie je voor het creatieve werkveld voor de toekomst?” Aan de hand van concrete voorbeelden verduidelijken ze hun visie, aanpak van projecten en uitdagingen die zich stellen.

Dinsdag 18 februari 2020: Philomene van der Vliet

Philomene van der Vliet studeerde landschapsarchitectuur in Arnhem, Londen en Amsterdam. Voor de oprichting van BOOM Landscape werkte ze voor diverse gerenommeerde ontwerpbureaus. Naast haar werkzaamheden bij BOOM is Philomene gastdocent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam. Ze is lid van de Welstandcommissie in Den Haag, het Quality-Team van Feyenoord-City en maakt onderdeel uit van de Programmaraad van Arcam en het Onderzoeksteam van de Bond van Nederlandse Architecten.

Dinsdag 31 maart 2020: Anouk Vogel

Anouk Vogel, geboren in Genève, studeerde landschapsarchitectuur in Groot-Brittannië voordat ze naar Nederland verhuisde. In 2007 richtte ze haar eigen praktijk op in Amsterdam. De focus van haar werk ligt op culturele en internationale projecten, gaande van tuinen, tot objecten in het landschap zoals paviljoenen, bruggen, meubilair, tijdelijke installaties en sculpturen. Sinds 2009 is ze werkzaam als gastdocent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ze leeft en werkt tussen Amsterdam en Basel.

De lezingen zijn gratis en vinden plaats van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Ze gaan door is het auditorium “de Cirque”, Louis Pasteurlaan 2 (ingang tegenover het Bijlokepark) of de Jozef Kluyskensstraat 2 (kant Coupure), 9000 Gent.

www.hogent.be

Google Map - J. Kluyskensstraat 2, Gent (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: