Hasselt / Japanse tuin viert 25ste verjaardag

Datum/Uur - za 18 nov 2017 - ma 20 nov 2017 (Volledige dag)
Categorie - Tuinshow
Locatie - Japanse Tuin
Adres - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)

Op 20 november 2017 blaast de Japanse Tuin 25 kaarsjes uit. Voor die speciale dag nodigt de Stad Hasselt iedereen uit om in het weekend van 18 en 19 en tijdens de avond van 20 november de Tuin te bezoeken en mee te vieren.

De geschiedenis van de Tuin begon in het jaar 1985, wanneer de stad Hasselt en de Japanse stad Itami “zustersteden” zijn geworden. Deze relatie werd gebouwd op basis van sterke culturele en sociale banden tussen de steden. Als eerste hoogtepunt gaf de stad Hasselt aan Itami een torenbeiaard. Itami besloot dan om in 1992 aan Hasselt een Japanse Tuin te schenken, wat nu nog steeds de grootste authentieke Japanse Tuin van Europa is. Om terug te blikken op die geschiedenis, komt er een tentoonstelling in het glazen paviljoen in het kerselarenpark met foto’s die genomen werden in de periode tussen de opbouw van de Tuin en het heden.

Om ook zelf een stukje geschiedenis van de Tuin te worden, krijgen bezoekers de kans om met een fotobooth een foto te maken in de voorste kamer van het traditionele ceremoniehuis – uiteraard zonder schoenen, maar wel met enkele leuke attributen. Ze krijgen meteen een afdruk mee naar huis als souvenir en de foto’s worden ook nog eens digitaal opgestuurd.

Maandagavond wordt extra speciaal. ’s Avonds zal de Tuin open zijn van 17u tot 22u om zo een feeërieke avondsfeer te creëren. Die avond is het officiële cadeau voor de Japanse Tuin geopend en klaar om te ontdekken. Verschillende vuurkorven doorheen de Tuin en een standje met warme sake maken de herfstavond compleet. Winnaars van de sake-kopjes wedstrijd uit april, die nu een gevulde stempelkaart hebben, kunnen die avond aan de kassa hun cadeau ophalen.

www.japansetuin.be

Google Map - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)
Kaart wordt geladen...