Hasselt / Chrysantenfestival in Japanse tuin

Datum/Uur - za 14 okt 2017 - zo 22 okt 2017 (Volledige dag)
Categorie - festival
Locatie - Japanse Tuin
Adres - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)

Tussen 14 en 22 oktober vindt het “Chrysantenfestival” (Kikumatsuri) plaats in de Japanse Tuin van Hasselt. De Japanse Tuin organiseert deze keer een bijzonder Chrysantenfestival voor zijn “zilveren” verjaardag. Zo komt er bijvoorbeeld speciaal voor deze aangelegenheid een Japanse delegatie uit Itami.

Van oudsher vieren Japanners de bloei van de chrysanten als het begin van de herfst. Ze versieren parken en tempels met mooie chrysantencombinaties. De chrysant of Kiku is ook de nationale bloem in Japan en het symbool van de Japanse keizer. Het belang van de chrysant in Japan wordt op verschillende manieren duidelijk. Zo werden Japanse wapenschilden gemaakt met het beeld van de chrysant, als symbool van een lang leven. Vandaag de dag offeren veel studenten nog steeds een chrysanten krans aan de shinto goden in de hoop te kunnen slagen voor hun examens.

De bezoekers van het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin zullen genieten van verschillende bloemencreaties met echte Belgian Mums, de befaamde Belgische bolchrysant. Men stapt binnen in een fabelachtige bloemenwereld. Bovendien brengt de kweker van Belgian Mums ook zijn chrysantenbier mee naar de Tuin. Het bier bevat een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes, wat het zijn unieke smaak geeft. De hechte samenwerking tussen de Japanse Tuin en de Belgian Mums toont nog een keer de unieke samenwerking tussen België en Japan.

De Japanse Tuin zal elke dag open zijn van 10u tot 17u, behalve op maandag. Tijdens het eerste weekend van 14 en 15 oktober ontvangt de Stad Hasselt de delegatie uit haar Japanse zusterstad Itami. Ook tijdens het tweede weekend is er extra animatie voorzien. Twee dagen lang staat Hannelore De Keyzer met haar standje met zijden sjaals in de Tuin. Deze verft zij zelf met een Japanse techniek shibori. Zaterdag 21 en zondag 22 oktober geeft zij om 14u een workshop met deze techniek, telkens voor 5 personen.

Zondag 22 oktober ontvangt de Tuin opnieuw een Japans product uit de Hasseltse zusterstad, namelijk de sake van Konishi Brewery.

www.japansetuin.be

Google Map - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)
Kaart wordt geladen...