Hasselt / Bonsai Expo in Japanse Tuin

Datum/Uur - zo 27 aug 2017 - ma 28 aug 2017 (Volledige dag)
Categorie - expo
Locatie - Japanse Tuin
Adres - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)

In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus, organiseert de Japanse Tuin een bonsai expo ter ere van zijn 25 jarig bestaan en het Yokoso Festival. In samenwerking met Alain Devroo, lid van de bonsai club te Zonhoven, zullen er dat weekend heel wat bonsai te bezichtigen zijn in en rond het paviljoen van de Japanse Tuin. Ook zullen er heel wat randactiviteiten zijn in het teken van deze kunstvorm.
In het paviljoen van de Japanse Tuin zal een nationale en internationale selectie van shohin-ten staan. Dit zijn bonsai die kleiner zijn dan 25 cm. Rond het paviljoen zullen verschillende, bloeiende satsuki terug te vinden zijn. De azalea’s zijn niet zo populair als bonsai, maar daarom niet minder indrukwekkend wanneer ze in bloei staan. Ten slotte kan je in de buurt van het ceremoniehuis de mooiste bonsai van enkele Limburgse clubs bewonderen. Dit in combinatie met enkele kunstwerken van Jos Jacobs.

Tot slot krijgen we ook twee echte experten over de vloer. Specialisten Kenichi Abe en Hideo Sekiyama komen vanuit Japan naar Hasselt om enkele demonstraties en workshops te geven. Beide heren zijn zeer gerenommeerd binnen de wereld van bonsai en vormen autoriteiten binnen het vakgebied.

Schepen Karolien Mondelaers drukt het graag uit als volgt: “Het geduld en perfectionisme dat je aan de dag moet leggen om bonsai te kweken, zijn typisch voor de Japanse cultuur. Met onze activiteiten willen we de Japanse cultuur tot bij de bezoekers brengen en zo zorgen voor een totaalbeleving. De tentoonstelling aangevuld met demonstraties en workshops door gespecialiseerde Japanners, zijn daar een mooi voorbeeld van.”

Fototentoonstelling

Van 2 juni tot en met 2 juli toont fotograaf Kris Van de Sande zijn favoriete beelden uit 25 jaar Japanse Tuin. Hierin zal niet alleen de evolutie maar ook het unieke karakter van de tuin een rol spelen.

Overnachten in de Japanse Tuin

Een van de orgelpunten tijdens het Yokoso Festival, zal vanaf 18 juli geplaatst worden. In samenwerking met B-and-bee zullen er tien ‘beehives’ in de Japanse Tuin verschijnen. Deze kamers zullen telkens aan twee personen de kans geven om te overnachten in een stukje Japan in Hasselt. Deze unieke ervaring wordt voor de eerste keer aangeboden en is een unicum in de grootste Japanse Tuin van West-Europa.

Japansetuin.be

Google Map - Gouverneur Verwilghen 23, 3500 Hasselt (België)
Kaart wordt geladen...