Gent / Congres Publieke Ruimte

Datum/Uur - di 12 mrt 2019 (Volledige dag)
Categorie - studiedag

Op het Congres Publieke Ruimte op 12 maart 2019 in Gent wordt de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte en de Aquafinprijs voor Operatie Perforatie uitgereikt en wordt de twaalfde editie van het intussen gerenommeerde praktijkboek Publieke Ruimte voorgesteld.

 

Uit onderzoeken naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen blijkt telkens opnieuw hoe belangrijk publieke ruimte is voor de burger. Gemeenten die in hun openbare ruimte investeren, plukken daar op veel andere fronten de vruchten van. Een aantrekkelijke, veilige en goed functionerende publieke ruimte is een hefboom voor lokale economie, citymarketing, sociale cohesie, kernversterking en zoveel meer.

Op 12 maart 2019 zal Gent opnieuw het epicentrum zijn van alles wat u hoort te weten over publieke ruimte. Naast tientallen lezingen en workshops vinden niet minder dan vier stadsexcursies en plaats. Jim Walker, oprichter en strategic director van Walk21, de internationale congresreeks rond ‘walking and liveability’ strijkt neer in Gent met een begeesterende keynote speech. Dimitri Leue kruipt in de huid van de illustere Belgische architect Renaat Braem met een verrassend actuele toespraak. Vanzelfsprekend wordt reikhalzend uitgekeken naar de uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte en de Aquafinprijs voor Operatie Perforatie. En tussendoor stellen prominente stakeholders uit de bedrijfs- en academische wereld op het Forum Publieke Ruimte de nieuwste trends en ontwikkelingen aan u voor.

Er staan diverse voordrachten op het programma.

• De beplante wadi: waterberging met kruiden, vaste planten en bomen (landschapsarchitect Koos Verkade)

• Ervaringen met burgerbudgetten in Gent, Kortrijk, Wortegem-Petegem en district Antwerpen (moderator Hanne Bastiaensen, The Democratic Society)

• Aan de slag met kunst in de publieke ruimte (Kunstcel Vlaamse overheid)

• De plaats van mobiliteitsdeelsystemen in de openbare ruimte (Tim Asperges, stad Leuven)

• Samenwerkingsverband in het Gentse Parkbos (Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, VLM, ANB)

• Hoe meet je de kwaliteit van voetgangersverhardingen? (Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw en Stad Sint-Truiden)

Voor snelle beslissers loopt tot 15 februari een vroegboekactie!

www.congrespubliekeruimte.info

Google Map - , ()
Kaart niet beschikbaar
%d bloggers liken dit: