Evenement / Een boom is meer dan er staat UITGESTELD TOT 2021

Datum/Uur - za 02 mei 2020 - zo 28 jun 2020 (Volledige dag)
Categorie - expo
Locatie - De Egelantier
Adres - Otegem, Otegem (België)

Bomen zijn de zuurstof van onze aarde. De filter voor onze longen. Hun wortels weven zich doorheen de geschiedenis van de mens. Zonder bomen geen paard en kar. Zonder bomen geen schaduw. Geen boekdrukkunst. Met de expositie ‘Een boom is meer dan er staat’ van 2 mei  tot en met 28 juni 2020 brengt de Egelantier een ode aan bomen, met kunstenaars, schrijvers en dichters die zich door bomen laten inspireren.

 

Deelnemende kunstenaars zijn Pieter-Jan Martyn, Tom Van Ryckeghem, Hans Vandekerckhove, Griet Dobbels, Stief Desmet, Maen Florin, Stijn Cole en Studio Simple.

• De opening is voorzien op zaterdag 2 mei om 18u met lezing door Paul Geerts. Op zondag 3 mei om 14u geeft hij een lezing over ‘Bomen als inspiratie voor kunstenaars’.

• Op zondag 30 mei: Lezing door herborist Lieve Galle over ‘Symboliek en rituelen rond bomen’.

• Zondag 7 juni in samenwerking met ‘Het Lijsternest museum Stijn Streuvels ‘.  Lezing door Karel Platteau  ‘Bomen en natuur in het oeuvre van Streuvels’.  Aansluitend een landschapswandeling met Thomas Jacques, beheerder van het museum en Jos Pannecoucke, landschapsontwerper.

• Zondag 14 juni: ‘Hoe bomen en natuur schrijvers en dichters inspireren’.   Lezing door filosoof Antoon Vandevelde. Aansluitend wordt poëzie gebracht door Peter Theunynck , Jonas Bruyneel en Elke Derijcke

• Zondag 28 juni in de vooravond wordt de tentoonstelling afgesloten met een intiem concert.

www.egelantier.be

Google Map - Otegem, Otegem (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: