Estates Landscapes symposium UITGESTELD

Datum/Uur - wo 13 mei 2020 (Volledige dag)
Categorie - studiedag
Locatie - Kasteel Loppem
Adres - Kasteel Loppem, Loppem (België)

Op 13 mei 2020 organiseert HoGent-Kask in samenwerking met het Agentschap onroerend erfgoed en de provincie West-Vlaanderen in het kasteel van Loppem een symposium over ‘landgoed landschappen’.

 

Historische kastelen, landhuizen of landgoederen en hun landschappen hebben een veelbelovend potentieel voor de toekomst. Op het symposium bekijken we hun link met regionale ontwikkeling en verkennen we hoe het beleid hen kan stimuleren in hun behoud door ontwikkeling.

Steven Heyde, onderzoeker aan de HoGent-Kask, zal u wegwijs maken in het thema van ‘landgoed landschappen’. John Dixon Hunt, Engels landschapshistoricus behandelt de connectie van landgoederen met het ruimere landschap. Ignace Schops geeft zijn visie op het economische luik van regionale ontwikkeling.

Verschillende sessies zullen ingaan op onderwerpen zoals de toekomst van erfgoedbeleid en -financiering, het herbestemmingsbeleid, de sociale rol van historische domeinen, nieuwe ontwikkelingsstrategieën, de directe en indirecte toeristische waarde van deze domeinen en het sturend potentieel dat ze hebben bij regionale ontwikkeling

Het symposium richt zich op iedereen die betrokken is bij de exploitatie, het management, het behoud, de transformatie en de ontwikkeling van historische landgoederen alsook de planning en ontwikkeling van de gebieden waarin ze zich bevinden.

Dit symposium vindt plaats in de context van het Interreg Europe project Innocastle. Het project richt zich op het verbeteren van de beleidsinstrumenten die een impact hebben op het behoud, de ontwikkeling en het beheer van historische kastelen, landhuizen en landgoederen in vier partnerregio’s in Roemenië, Nederland, België en Spanje.

Meer info: HoGent-Kask

Google Map - Kasteel Loppem, Loppem (België)
Kaart wordt geladen...
%d bloggers liken dit: