Eindhoven / Lezing Steven Delva

Datum/Uur - ma 19 feb 2018 (20:00 - 21:30 )
Categorie - lezing
Locatie - Architectuurcentrum Eindhoven
Adres - Kastanjelaan 500, Eindhoven (Nederland)

Arie van der Neut van Studioninedots en Steven Delva van Delva Landscape Architects geven op 19 februari een duolezing in Architectuurcentrum Eindhoven.

Zij hebben ervaring bij transformatie van voormalige binnenstedelijke industriegebieden o.a. de transformatie van Buiksloetrham Amsterdam, Cobercoterrein in Arnhem en Wisselspoor Utrecht.

Op dit moment zijn zij bezig met een plan voor de herontwikkeling van het Campina-terrein aan het Eindhovense kanaal in Eindhoven. De nieuwe eigenaar projectontwikkelaar BPD wil de oude fabriekspanden combineren met woningbouw en er een autovrije wijk van maken. De wijk krijgt de naam De Zuivelfabriek.

De aanpak van studioninedots/DELVA is interdisciplinair. Landschap, stedenbouw, architectuur en interieur komen voort uit één centrale visie. In die visie staat de ambitie centraal om een veelal onzichtbaar gebied terug te geven aan de stad. Het team pleit voor een strategische aanpak van de stedenbouw waarbij de bestaande kwaliteiten en de potentie bewaakt worden en waar ruimte is voor experiment en vrijheid voor toekomstig gebruik.

architectuurcentrumeindhoven.nl

Google Map - Kastanjelaan 500, Eindhoven (Nederland)
Kaart wordt geladen...