Bree / Klimaatadaptief schoolplein

Bij de nieuwbouw van het Sint-Augustinusinstituut te Bree kan met niet meer spreken van een ‘speelplaats’.  Men liet er een heus schoolpark aanleggen. Na de lesuren kunnen ook buurtbewoners er terecht om van de omgeving te genieten.

Een natuurlijke schaduwplek creëren voor de leerlingen. Dat was de vraag bij dit groene schoolplein project in Bree, dat werd ontworpen door Dolmans Landscaping Services en Linda Vanderheyden, landschapsarchitect van het bureau Wereld. Een groot deel van de speelplaats wordt ingenomen door 46 bomen. Deze zone is bovendien klimaatadaptief gemaakt door een ingenieus ondergronds krattensysteem waardoor het hele plein extreme weerstoestanden beter kan verdragen. Door de ondergrondse waterbuffer kan het capillair systeem ons veranderend klimaat beter aan, zo kunnen de bomen een lange droge periode goed doorkomen.

VVSnv zorgde onder andere voor de aankleding met zitbanken in diverse vormen. Van vierkante banken rond/onder een boom, tot s-vormige speelse opstellingen.

%d bloggers liken dit: