Belg Koen Martens wint STIHL TIMBERSPORTS® Benelux kampioenschap 2019

De Belg Koen Martens pakte de Benelux titel houthakken. Na zes zenuwslopende zaag-en bijldisciplines mocht hij zich op zaterdag 21 september in Oudenaarde tot winnaar kronen op het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux kampioenschap 2019. Hij wist zich bovendien te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november.

Met bijlen, kettingzagen en trekzagen namen de 14 beste Benelux houthakkers het er tegen elkaar op. Om jezelf te kronen tot winnaar van het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux kampioenschap 2019 heb je een perfecte combinatie nodig van kracht, uithouding en materiaalbeheersing. Iets wat bij Martens perfect in balans was, want hij bemachtigde de titel en een plaats op het wereldkampioenschap. De twee Nederlanders Martijn Harms en Eelco De Beer vervolledigden het podium.

Naast de Benelux titel stond ook een plek op de finale van het wereldkampioenschap in Praag op het spel. Plaatsen die in de wacht gesleept werden door de Belgen Koen Martens, Maarten en Robin Cuvelier, Bert Bernaers en Cedric Faymonville. Ook de Nederlanders Martijn Harms, Eelco De Beer, Ben Terpstra, Rik Van Drielen en Jurgen Nieuwkamp wisten een ticket te bemachtigen. Zij zullen hun land verdedigen in de teamcompetitie op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Voor de individuele competitie op het wereldkampioenschap dienden de sporters zich te plaatsen in de top van de beste Europese atleten. Koen Martens veroverde een 8ste plaats in de Europese ranking en is zo zeker van zijn deelname.

Daarnaast verschenen ook dames en rookies (nieuwelingen) op het strijdtoneel in Oudenaarde. Hier ging de gouden medaille respectievelijk naar Nina Pokoyski uit Duitsland en Alberto Fumagalli uit Italië. Uit België eindigde Julie Van dan Brande op de tweede plaats bij de dames. Rookie Mike Broekman uit Nederland werd derde en Koen Jacobs uit België eindigde vierde. Deze beste rookies van de Benelux gaan naar het Wereldkampioenschap met respectievelijk team Nederland en team België.