Antwerpen / Kunstenaarscollectief Recetas Urbanas realiseert groensculptuur [VIDEO]

Samen met de Groendienst van de stad Antwerpen nodigde het Middelheimmuseum het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas uit om deze zomer een groensculptuur te realiseren op het De Coninckplein in Antwerpen. Voor dit participatief project gaan de kunstenaars/architecten de dialoog aan met de buurtbewoners.

In het kader van ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ vroeg het Middelheimmuseum internationaal gernommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines nieuw of bestaand werk te presenteren, geïnspireerd door het innovatieve ideeëngoed van de barokke landschapsarchitectuur. De tentoonstelling ‘Experience Traps’ wordt een verzameling van zeer uiteenlopende werken op het raakvlak tussen architectuur, sculptuur, installatie en performance die van 1 juni tot 23 september 2018 ingeplant worden in het Middelheimmuseum en op enkele locaties in de binnenstad.

Ode aan de verbeelding
Met Experience Traps belicht het Middelheimmuseum de hedendaagse nalatenschap van de barok, met een belangrijke focus op het spanningsveld tussen het natuurlijke en het artificiële. Internationaal gerenommeerde kunstenaars worden uitgenodigd nieuw of bestaand werk te presenteren, werk dat zich bevindt op het raakvlak van architectuur, sculptuur, installatie en performance en dat vertrekt van het gedachtengoed achter de barokke landschapsarchitectuur. Denk daarbij aan motieven als de grotto, het doolhof, het tableau vivant, de folly, de fontein, de trompe-l’oeil…