© Gard'Or

Gard’Or: “De toevoeging van onze expertise in de ontwerpfase is een win-win voor alle partijen”

Geen onaangename verrassingen zoals kwaliteits- en tijdverlies, extra kosten en frustraties. Kortom een win-win voor alle betrokkenen. Gerdy Verstraete (Gard’Or) weet met 35 jaar ervaring op de teller waarover hij praat: “Doordat we onze expertise in het beginstadium toevoegen aan het plan van de architect anticiperen we op mogelijke problemen, winnen we tijd en zijn alle betrokkenen tevreden.”

Het zijn veek voorkomende frustraties: na de bouwfase dienen bijkomende bouwvergunningen aangevraagd te worden voor extra verhardingen en of leidingen voorzien te worden voor tuinverlichting, camerabewaking, een zwembad… De bodem werd niet beschermd voor de latere tuinaanleg of de bestaande beplanting werd niet in kaart gebracht en beschermd. Men heeft de kostprijs voor de aanleg van de tuin niet ingecalculeerd en het budget is op. Dit alles kan voorkomen worden door bij de ontwerpfase mee te denken over toekomstige stappen. 


Rechtstreeks overleg met architect

Gard’Or coördineert met een team van 15 medewerkers projecten van A tot Z. Voor de integratie van zwembaden, omheiningen, poorten, tuinverlichting en dergelijke doet de tuinaannemer een beroep op de expertise van vaste aannemers.

Gerdy Verstraete: “Voorbereiding, ontwerp, uitvoering, onderhoud: we nemen het allemaal zelf in handen met het oog op maximale ontzorging van de klant. De kennis en ervaring die we doorheen de vele jaren dat we actief zijn opbouwden voegen we toe aan het plan van de architect. We treden rechtstreeks in overleg. Dit zo vroeg mogelijk, liefst reeds in de ontwerpfase van een project.”

Gard’Or: “De toevoeging van onze expertise in de ontwerpfase is een win-win voor alle partijen”
© Gard’Or

Voordelen

Deze manier van werken biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Gerdy Verstraete: “Het ontwerp van de architect wordt nog krachtiger, zonder kwaliteitsverlies. De klant spaart geld uit doordat er nadien geen extra kosten zijn voor bijvoorbeeld de integratie van extra leidingen, automatisatie, een poort en dergelijke meer. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ook extra bouwvergunningen voorzien worden in de ontwerpfase van de woning. Reeds een plan uitwerken inzake het strategisch plaatsen van bomen en beplantingen. Dit vanuit esthetisch oogpunt, maar ook met het oog op privacy en bescherming. Dat alles leidt tot minder stress en frustraties voor alle betrokkenen in het bouwproces. Nu zien we te vaak dat er op korte termijn in plaats van op lange termijn wordt nagedacht. Dit betekent niet dat de plannen, bijvoorbeeld de aanleg van een zwembad, meteen moeten uitgevoerd worden. Maar de voorbereidingen zijn wel getroffen. Op die manier winnen we veel tijd en vermijden we kopzorgen.”

Gard'Or
© Gard’Or

Meer info over de visie, het team, de werkwijze en projecten van Gard’Or? Van moderne tot landelijke tuinen, stadstuinen, water in de tuin, verharding en verlichting: www.gardor.be.

  • Gard’Or: “De toevoeging van onze expertise in de ontwerpfase is een win-win voor alle partijen”
  • Gard’Or: “De toevoeging van onze expertise in de ontwerpfase is een win-win voor alle partijen”