100.000 nieuwe bomen in Roeselare [VIDEO]

100.000 nieuwe bomen planten. Die doelstelling wil de stad Roeselare de komende zes jaar bereiken, samen met MeerBomenInRoeselare. Naar aanleiding van Sint-Valentijn werden gratis ‘Liefdesbomen’ uitgedeeld. En zopas werden op initiatief van de buurtbewoners de eerste bomen geplant in de Weststraat, Schuttersstraat en Sint-Sebastiaansstraat.

 

Op initiatief van  de groep ‘Meer bomen in Roeselare’  vond een verdeling van maar liefst 600 ‘Liefdesbomen’ plaats in Roeselare. De oproep werd vooral gelanceerd voor de inwoners van Roeselare die een tuin bezitten in het meer verstedelijkt gedeelte van de stad. Met de ‘Liefdesboom-actie’ wil de groep ‘Meer bomen in Roeselare’ de daad bij het woord voegen en alle Roeselarenaars, inclusief verenigingen, aanzetten tot het planten van meer bomen.

Op initiatief van de buurtbewoners en het burgerinitiatief  ‘Meer bomen in Roeselare’ werden er al tegeltuinen aangelegd in de buurt van de schuttersstraat en de Sebastiaanstraat maar er kwam nog meer vraag naar bomen, planten en grassen. Daarom werden eind februari de eerste bomen langs de St-Sebastiaanstraat door de buurtwerking aangeplant. De kinderen mochten de eerste boompjes in de grond steken. Meteen was dit het startschot voor de aanplanting van 17 boompjes langs de St-Sebastiaanstraat  “Wij hebben meebepaald welke bomen hier goed passen”, aldus Bart Deklercq van Meer Bomen in Roeselare. “Met dergelijke projecten willen we de genegenheid voor groen aanwakkeren want dit schept ook verbinding tussen de mensen.”

 

%d bloggers liken dit: