SportinGenk Park krijgt originele buitenruimte

Het nieuwe SportinGenk Park dat vorig jaar de deuren opende, krijgt in de komende jaren ook een innovatieve buitenruimte die de link met het nabijgelegen natuurgebied van de Stiemerbeek moet herstellen.

Bij het ontwerp van de nieuwe stedelijke sporthal in Genk, naast het bestaande zwembad, kozen de ontwerpers BEL Architecten en Ney & Partners voor een niet-alledaagse vormgeving met drie paraboolgewelven. Rond de twee gebouwen zal de komende jaren een heus sportpark ontstaan.

Het nieuwe park, dat ontworpen werd door LOLA, LIST en Antea, vormt een lange strip waarrond alle activiteiten gebundeld worden, en die de verbinding legt met het hoger gelegen bosgebied en de langer gelegen vallei van de Stiemerbeek.

Drie ruimten

Het park bestaat uit drie verschillende ruimten: een bosstrook, een esplanade en een ‘park connector’. De vijfhonderd meter lange bosstrook verbetert de toegankelijkheid van het gebied voor fietsers en wandelaars en vormt tegelijk een loopcircuit. Langs deze strook zijn een aantal sportvelden samengebracht, zoals een skatepark, een multifunctioneel veld voor basket en voetbal, speelgelegenheid voor kinderen en een terrein voor activiteiten als yoga en fitness.

De esplanade bevindt zich tussen het monumentale zwembad en de nieuwe sporthal en is opgevat als een grote open ruimte die uitzicht biedt over de vallei.

De ‘park connector’ ten slotte is een grote stenen ruimte die alle functies met elkaar verbindt.

 

LOLA-SPG-01-masterplan8474

LOLA-SPG-03-strip-sketch5742 LOLA-SPG-02-vraag-en-hypothese1163

112-SPG-EN-4-e1443136801466 112-SPG-EN-5-e1442751109917 LOLA-SPG-07-strip4968

LOLA-SPG-08-multifield-entrance1905

 

De eerste fase van de werken zou dit jaar nog moeten starten.