Speels landschapsontwerp voor verzorgingshuis Fosshagen

Het recent geopende verzorgingshuis Fosshagen in het Noorse Lier geeft een nieuwe vorm aan de verzorging van ouderen. Het reeds veelgeprezen gebouw maakt deel uit van een speels landschapsontwerp dat naadloos aansluit bij het glooiende landschap.

Norconsult Solem Architektur ontwierp een zintuigentuin met meer dan 100 verschillende planten en gewassen. Het speelse ontwerp van de tuin wordt gekenmerkt door een combinatie van vloeiende en lineaire elementen. Het resultaat is een sterke eenheid tussen het rechthoekige gebouw en de heuvelachtige omgeving.

De dynamiek van deze geometrische vormen wordt benadrukt door het gebruik van Streetlife producten in de tuin.

 Een acht meter lange Rough&Ready Curve Bank begrenst de overgang van de tuin naar zijn glooiende omgeving.

Het hart van de tuin wordt gemarkeerd door een Free Forms Tree Isle met geïntegreerde Rough&Ready zittingen. Aan de ene zijde van de tuin zijn geometrische stalen plantvakken geplaatst, in combinatie met lineaire Rough&Ready-6 Banken. Aan de andere zijde volgt het grote ronde Solid Podium Eiland de vloeiende vormen van de tuin.

 

foshagen

foshagen2

fossgane1